Politica de Confidentialitate

POLITICA DE CONFIDENTIALITATE DAWEB.RO

Lorivas Solutions SRL, persoana juridica romana, cu sediul in Loc. Darza, Str. Gavanei nr.98-1A, Jud. Dambovita, inregistrată la Registrul Comertului sub nr. J15/197/2016, CUI 35656378, s-a angajat sa respecte viata privata a vizitatorilor si utilizatorilor site-ului proprietatea noastra, daweb.ro.

Lorivas Solutions S.R.L. va administra in condiții de siguranta si numai in scopurile specificate, datele personale pe care ni le furnizati despre dvs., conform prevederilor Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulație a acestor date, modificata si completata si ale Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal si protectia vietii private in sectorul comunicatiilor electronice. De asemenea, urmatoarele prevederi din acest document se conformeaza Regulamentului General privind Protejarea Datelor (GDPR), in vigoare de la 25 mai 2018.

1. Obiectul prelucrarii datelor cu caracter personal

Prezentul document de informare se aplica prelucrării datelor cu caracter personal al:

  • Partenerilor nostri contractuali - clienti denumiti „parteneri comerciali”
  • Vizitatorilor si utilizatorilor site-urilor noastre web care pot fi accesate la adresele daweb.ro si toate subdomeniile acestuia (de ex: proiecte.daweb.ro) -  denumiti „utilizatori”.

2. Cum si ce date cu caracter personal colectam

Compania noastra colecteaza si prelucreaza datele dumneavoastra cu caracter personal atunci cand intrati in legatura cu noi si activitatea noastra, asa cum sunt informațiile furnizate prin completarea formularelor de pe paginile noastre web sau prin corespondenta prin telefon, e-mail sau în orice alt mod. Aceasta include informatii pe care ni le transmiteti atunci cand va înregistrati pentru a utiliza un site web al nostru, cand va abonati la serviciile noastre (cum ar fi buletinele informative periodice), participati la forumuri de discutii si postari de comentarii sau in alte activitati de comunicare sociala de pe un site web al nostru si cand raportati o problema legata de functionarea site-urilor noastre web.

Informatiile pe care ni le furnizati pot include:

  • Numele si Prenumele
  • Adresa de domiciliu
  • Adresa de e-mail si numarul de telefon
  • Descriere personala si fotografie
  • Varsta
  • Data nasterii si sexul
  • Alte informatii, dupa caz.

Nu vom colecta sau prelucra date cu caracter personal sensibile legate de dumneavoastra (cum ar fi informatii despre originea rasiala sau etnica, opiniile politice, confesiunea religioasa sau convingerile filozofice, sănătatea, viața sau orientarea sexuala), cu exceptia cazului in care suntem obligati sa facem acest lucru prin lege si/sau in cazul in care ne-ati furnizat consimtamantul dumneavoastra explicit in mod separat.

Colectam in mod automat urmatoarele date de fiecare data cand vizitati website-urile noastre:

a. Date de natura tehnica:

  • IP/adresa de internet - utilizata pentru conectarea pc-ului dumneavoastra la internet
  • Informatii despre conectare - tipul și versiunea de browser folosit, fusul orar,  tipul de browser, sistemul de operare, tipul dispozitivului si marca dispozitivului mobil.

Aceste date pot fi colectate si prelucrate in numele nostru prin fisierele de tip cookie ale tertelor parti. Mai multe informatii despre acest lucru gasiti la pagina www.daweb.ro/despre-cookies;

b. Date despre vizita dumneavoastra:

  • adrese uniforme pentru localizarea resurselor (URL-uri) complete
  • clicuri catre, prin și de la website-urile noastre (inclusiv data și ora)
  • informatiile vizualizate sau cautate (paginile, articolele si categoriile accesate/citite, viteza de incarcare a paginilor web, timpul petrecut pe anumite pagini, erorile de afisare/descarcare)
  • numarul mediu de articole vizualizate pe paginile noastre web
  • informatii privind interactiunea cu paginile (cum ar fi derularea, clicurile și trecerile de mouse)
  • metodele folosite pentru navigarea in pagina
  • datele despre comportamentul utilizatorilor, numere de telefon folosite pentru apelare sau adrese de e-mail folosite pentru a ne contacta

In anumite cazuri, putem obtine datele dumneavoastra cu caracter personal (cum art fi numele, adresa, adresa de e-mail si numarul de telefon, descriere personala si fotografie, varsta, data nasterii si sexul) de la terte parti, precum parteneri de afaceri. De exemplu, este posibil sa obtinem datele dumneavoastra cu caracter personal prin recomandare de la un partener actual.

Atunci cand vizitati si va inregistrati pe una din platformele noastre online, este posibil sa obtinem datele dumneavoastra cu caracter personal de la un furnizor de comunicare sociala terta parte (de exemplu reteaua sociala facebook), daca alegeti sa va autentificati/inregistrati prin intermediul respectivei platforme terta parte.

In cazul in care obtinem datele dumneavoastra cu caracter personal de la o terta parte, va vom furniza toate informatiile relevante despre prelucrare cat mai curand posibil, dar in orice caz nu mai tarziu de o luna de la obtinerea datelor dumneavoastra cu caracter personal, inclusiv privind categoriile de date cu caracter personal care fac obiectul prelucrarii, scopul prelucrarii si temeiul juridic al acesteia.

3. Cum folosim datele cu caracter personal si temeiul juridic al prelucrarii

Putem prelucra datele dumneavoastra cu caracter personal in urmatoarele situatii:

  • trebuie sa executam un contract pe care l-am incheiat cu dumneavoastra;
  • daca trebuie sa respectam o obligatie legala;
  • atunci cand este necesar pentru interesele noastre legitime (sau pentru cele ale unei terte parti) si pentru interesele dumneavoastră (de exemplu, pentru detectarea si prevenirea fraudei sau pentru asigurarea securitătii IT si a retelelor), exceptand situatia in care drepturile dumneavoastra fundamentale au prioritate fata de aceste interese;
  • daca este necesar sa protejam interesele dumneavoastra vitale (sau interesele vitale ale altor persoane);
  • si/sau in cazul in care este necesar pentru interesul public sau in scopuri oficiale.

Prelucram informatiile dumneavoastra cu caracter personal in scopuri tehnice, administrative si operationale, cum ar fi:

  • pentru a prezenta continutul in modul cel mai eficient pentru dumneavoastra si pentru pc-ul/terminalele dumneavoastra;
  • pentru a imbunatati continutul si functionalitatea website-urile noastre;
  • pentru administrarea website-urilor noastre;
  • pentru operatiunile interne, inclusiv in scopuri de depanare, analiza a datelor, testare si cercetare;
  • pentru publicitate si marketing, inclusiv pentru scopuri de marketing specific, astfel incat sa oferim un continut de calitate si personalizat, cu interes mai mare pentru dumneavoastră;
  • pentru a pastra in siguranta Website-urile noastre.

Cel mai frecvent, vom folosi informatiile dumneavoastra cu caracter personal in urmatoarele situatii:

a. Parteneri comerciali:

In scopul furnizarii de servicii si efectuarii platilor in baza contractelor incheiate, va putem prelucra datele cu caracter personal, cum ar fi datele de identificare, date de contact de afaceri, date bancare si codul de identificare fiscala. Aceasta prelucrare se bazeaza pe:

  • executarea unui contract la care dumneavoastra, in calitate de partener comercial, sunteti parte
  • obligatii legale care ne sunt impuse
  • interesul nostru legitim

In unele cazuri, prelucram date cu caracter personal, cum ar fi numele si datele de contact ale angajatilor sau ale contractantilor partenerilor comerciali in scopul comunicarilor legate de executarea unui anumit contract cu partenerii comerciali.

Fiind partener comercial, va putem furniza comunicari despre noile noastre produse si servicii. Daca nu mai doriti sa primiti aceste comunicari, puteti renunta trimitandu-ne un e-mail la adresa office@daweb.ro.

b. Utilizatori si clienti:

In scopul furnizarii serviciilor si efectuarii platilor in baza contractelor relevante (sau a abonamentelor daca este cazul), va putem prelucra datele cu caracter personal, cum ar fi datele de identificare, datele de contact, datele bancare. Aceasta prelucrare se bazeaza pe executarea unui contract la care utilizatorii sunt parte sau pe o obligatie legala care ne este impusa.

Putem prelucra datele cu caracter personal astfel încat sa va putem oferi informatii despre serviciile care consideram ca va intereseaza.

Daca sunteti un client existent, va vom contacta numai prin e-mail sau prin SMS cu informatii despre servicii similare cu cele care au facut obiectul unei vanzari anterioare sau unei negocieri cu dumneavoastra in vederea vanzarii, cu exceptia cazului in care ati avut alta optiune.

Daca sunteti un client nou, va vom contacta prin mijloace electronice numai daca avem acordul dumneavoastra prealabil. Daca nu doriti sa va folosim datele in acest fel, bifati caseta corespunzatoare din formularul prin care colectam datele dumneavoastra la inregistrare.

Nu vom partaja datele dumneavoastra cu caracter personal cu terte parti in scopuri de marketing fara consimtamantul dumneavoastra explicit în acest sens.

4. Cum si cui divulgam datele dumneavoastra cu caracter personal

Nu vom divulga datele dumneavoastra cu caracter personal unor terte parti.

In cadrul companiei noastre, doar un numar limitat de membri ai personalului, cum ar fi cei din departamentele de Vanzari, Juridic, Dezvoltare web si IT au acces la datele dumneavoastra cu caracter personal. Acesti membri ai personalului sunt supusi unor obligatii de confidentialitate cu privire la datele cu caracter personal.

Masuri tehnice si organizatorice adecvate sunt luate pentru protectia datelor cu caracter personal. Membrii personalului companiei noastre au dreptul sa gestioneze datele cu caracter personal numai respectand instructiunile si regulamentele companiei si, daca este necesar, in legatura cu responsabilitatile de serviciu.

Datele cu caracter personal pot fi comunicate autoritatilor guvernamentale si/sau organelor de aplicare a legii, daca acest lucru este impus de legile aplicabile sau daca este necesar pentru exercitarea drepturilor noastre, inclusiv a conditiilor de utilizare, sau pentru protejarea intereselor noastre legitime in conformitate cu legile aplicabile.

Datele dumneavoastra cu caracter personal pot fi, de asemenea, divulgate unor terte parti, inclusiv:

  • furnizori de servicii care ofera suport administrativ, profesional si tehnic companiei noastre;
  • parteneri de afaceri, furnizori si subcontractanti pentru executarea tuturor contractelor pe care le incheiem cu dumneavoastră;
  • furnizori de servicii de analiza si de motoare de cautare care ne ajuta sa imbunatatim si sa optimizam website-urilor noastre.

Putem dezvalui, de asemenea, date cu caracter personal, unor consultanti externi (de exemplu, avocati, contabili, auditori), atunci cand situatia o impune. Realizam o evaluare prealabila in selectarea tertelor parti furnizori de servicii si impunem acestor furnizori de servicii sa mentina masuri de securitate tehnice si organizatorice adecvate pentru a proteja si pentru a prelucra datele cu caracter personal numai conform instructiunilor companiei noastre.

5. Stocarea datelor dumneavoastra cu caracter personal si transferurile in strainatate

Datele colectate sunt gazduite la nivel fizic pe un server de web situat pe teritoriul Uniunii Europene si in Spatiul Economic European, sub administrarea Awesome Projects SRL, care indeplineste cerinte si standarde de securitate acceptate la nivelul industriei. Totusi, anumite informatii colectate de terte parti prin intermediul fisierelor de tip Cookie (de exemplu, prin Google Analytics) vor servi, in general, traficului dintr-un centru de date care se afla cel mai aproape de locul de unde provine traficul. Aceasta inseamna ca astfel de informatii, inclusiv traficul publicitar, pot fi gestionate de servere situate în SEE si pot fi transferate în afara SEE. Pentru mai multe informatii, consultati Politica privind fișierele de tip cookies: www.daweb.ro/despre-cookies.

In plus, datele dumneavoastra cu caracter personal pot fi transferate si stocate intr-o locatie din afara UE si SEE. Cand datele dumneavoastra cu caracter personal sunt transferate din propria tara in alta tara, legile care va protejează datele cu caracter personal din tara catre care sunt transferate informatiile pot fi diferite, oferind o protectie mai restransa fata de cele din tara in care va desfasurati activitatea.

6. DREPTURILE DUMNEAVOASTRA

Conform legii nr. 677/2001 si a Regulamentului General privind Protectia Datelor la Nivel European nr. 679/2016, aveti urmatoarele drepturi:

  • dreptul de acces, prin care ne puteti solicita confirmarea faptului ca datele dumneavoastra cu caracter personal sunt sau nu prelucrate de noi si sa va furnizam o copie a lor daca este cazul;
  • dreptul de rectificare, insemnand dreptul de a obtine rectificarea datelor inexacte, precum si completarea datelor dumneavoastra cu caracter personal care sunt incomplete, inclusiv prin furnizarea de catre dumneavoastra de informatii suplimentare;
  • dreptul la stergerea datelor (“Dreptul de a fi uitat”) – insemnand ca in situatiile reglementate expres de lege (in special in cazul in care va retrageti consimtamantul sau in cazul in care se constata ca datele dumneavoastră cu caracter personal au fost prelucrate ilegal), aveti dreptul de a obtine din partea firmei noastre stergerea datelor care va privesc;
  • dreptul la portabilitate, prin care aveti posibilitatea sa ne cereti sa transferam o parte din datele dumneavoastra cu caracter personal catre dumneavoastra sau catre alte entitati;
  • dreptul de a vă opune unor prelucrari ale datelor dumneavoastra cu caracter personal (de exemplu, utilizarea prelucrarii in scopuri de marketing direct sau anumitor decizii luate numai prin prelucrare automatizata (inclusiv crearea de profiluri);
  • dreptul de a va retrage consimtamantul, in cazul in care v-am solicitat consimtamantul pentru prelucrarea datelor cu caracter personal, aveti dreptul sa retrageti acest consimtamant fara efecte negative asupra dumneavoastra.
  • dreptul la opozitie, este dreptul dumneavoastra de a va opune prelucrarii datelor in anumite cazuri, inclusiv crearii de profiluri (marketing direct, cercetare stiintifica sau statistica, interesul legitim al operatorului, interes public sau care rezulta din exercitarea autoritatii publice cu care este investit operatorul).
  • dreptul restrictionarii prelucrarii datelor dumneavoastra cu caracter personal în anumite circumstante, insemnand dreptul de a obtine din partea societatii noastre restrictionarea prelucrarii datelor dumneavoastra cu caracter personal in anumite situatii reglementate expres de lege (in special in cazul in care contestati exactitatea datelor sau in cazul in care prelucrarea este ilegala, dar dumneavoastra va opuneti stergerii datelor). In aceste situatii, cu exceptia stocarii, datele nu vor mai fi prelucrate.
  • dreptul de a depune o plangere la noi sau la autoritatile competente.

Daca doriti sa va exercitati aceste drepturi, va rugam sa ne contactati prin intermediul persoanelor de contact menționate mai jos.

7. Cat timp pastram datele dumneavoastra cu caracter personal

Intentionam sa pastram datele dumneavoastra cu caracter personal numai atat timp cat este necesar, pentru o perioada care nu depaseste perioada necesara pentru a indeplini scopurile enumerate in prezentul document si/sau impusa de legislatia aplicabila, in conformitate cu perioadele minime legale de pastrare aplicabile si/sau atat cat este necesar pentru a ne exercita drepturile legitime (si drepturile legitime ale altor persoane).

Daca sunteti un partener comercial, va vom pastra datele cu caracter personal pe perioada exercitarii relatiei contractuale cu dumneavoastra.

In cazul in care prelucram datele dumneavoastră cu caracter personal in temeiul consimtamantului dumneavoastra, aceste date cu caracter personal vor fi prelucrate numai pentru perioada prevazuta prin consimtamantul dumneavoastra, cu exceptia cazului in care va retrageti sau limitati consimtamantul inainte de expirarea acestei perioade. In astfel de cazuri, vom inceta prelucrarea datelor cu caracter personal respective in scopurile relevante, sub rezerva oricarei obligatii legale de a prelucra aceste date cu caracter personal si/sau a nevoii noastre de a prelucra aceste date cu caracter personal in scopul exercitarii drepturilor noastre legitime (inclusiv a drepturilor legitime ale altor persoane).

8. Securitatea datelor. Masuri de protejare.

Pastram datele dumneavoastra pe servere gazduite de terte parți, folosind masuri tehnice adecvate, menite sa va protejeze datele cu caracter personal si sa împiedice accesul neautorizat.

Relatiile contractuale pe care le avem cu firmele care ne ofera servicii de gazduire includ obligatii privind securitatea organizationala si tehnica a datelor cu caracter personal. 

Va revine responsabilitatea pastrarii confidentialitatii tuturor mijloacelor de autentificare (cum ar fi, parolele) utilizate de dumneavoastra pentru a accesa parți ale website-urilor noastre.

Transmiterea datelor prin internet nu este complet sigura. Desi vom face tot posibilul pentru a va proteja datele, nu putem garanta securitatea datelor dumneavoastra transmise pe website-urile noastre; va asumati riscul atunci cand transmiteti orice informatie. După ce primim datele dumneavoastra, vom folosi proceduri stricte si caracteristici de securitate (cum ar fi implementarea de certificate SSL pentru criptarea continutului paginilor web) pentru a preveni accesul neautorizat si furtul de informatie.

9. Confidentialitatea datelor minorilor

Compania noastra nu colectează cu bună stiinta prin intermediul website-urile sale date cu caracter personal de identificare de la persoane care nu au implinit varsta de 16 ani. Daca un parinte sau un tutore observa ca copiii sai ne-au furnizat datele lor cu caracter personal, acesta trebuie sa ne informeze in scurt timp. In cazul in care descoperim ca o persoana care nu a implinit varsta de 16 ani ne-a furnizat date cu caracter personal, vom distruge aceste informatii din toate locurile in care acestea apar, imediat, cu exceptia cazului in care parintele sau tutorele consimte in mod explicit asupra prelucrarii de catre compania noastra a datelor cu caracter personal ale copilului.

10. Linkuri catre alte pagini web

Paginile unui website al nostru pot contine linkuri externe catre alte pagini web pe care compania noastra nu le controleaza. Dupa ce faceti clic pe un link al unei terte parti, veti fi direcționat(a) catre website-ul respectiv al tertei parti. Atunci cand vizitati oricare dintre aceste website-uri conectate, ar trebui sa analizati politicile lor privind confidentialitatea si conditiile de utilizare.

Compania noastra nu controleaza si nu isi asuma nicio responsabilitate pentru continutul, politicile privind confidentialitatea, conditiile de utilizare sau practicile website-urilor sau serviciilor tertelor parti.

11. Fisierele tip Cookie si module de comunicare sociala

Website-urile noastre utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a va distinge de ceilalti utilizatori. Acest lucru ne ajuta sa va oferim o experienta utila atunci cand navigati pe website-urile noastre si ne permite, de asemenea, sa ne îmbunatatim paginile web. Aceasta prelucrare se bazeaza pe consimtamantul dumneavoastra exprimat pe website-urile noastre sau prin setarile din browserul dumneavoastra.

Pentru informatii detaliate despre fisierele de tip cookie pe care le folosim, cat timp le folosim si despre scopurile pentru care le folosim, consultati Politica noastra privind fisierele de tip cookie www.daweb.ro/despre-cookies.

Website-urile noastre pot include functii de comunicare sociala, cum ar fi buton Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn sau Youtube. Aceste functii pot colecta informatii despre dumneavoastra, cum ar fi adresa IP și website-urile pe care le vizitati, si pot seta un fisier de tip cookie pentru a-i permite sa funcționeze corect. Prelucrarea acestor informatii prin intermediul interactiunilor cu aceste servicii se supune politicii de confidentialitate a companiei care le furnizeaza.

12. Cum ne puteti contacta

Daca aveti intrebari sau nelamuriri cu privire la prelucrarea datelor dumneavoastra cu caracter personal sau daca doriti sa va exercitati un drept, o puteti face in urmatoarele moduri:

  • puteti contacta Responsabilul privind Confidentialitatea al Lorivas Solutions SRL la adresa office@daweb.ro 
  • puteti transmite o scrisoare in atentia Responsabilului privind Confidentialitatea al Lorivas Solutions SRL la adresa: Str. Gavanei 98-1A, loc.Darza, jud. Dambovita, Romania.
  • Ne puteti apela telefonic la numarul: 0771.546.233

_______________________________________________

Acest document a fost actualizat la data de: 24 mai 2018. 

Orice actualizare a prezentului document informativ va fi anuntata prin postarea unei notificari privind noua varianta, la accesarea primei pagini de pe site-urile noastre web. In cazul in care ne-ati furnizat datele dumneavoastră de contact si v-ati exprimat consimtamantul de a fi contactat, va vom anunta daca modificam substantial acest document.