Cum sa-ti optimizezi site-ul: 5 metode rapide

Mentinerea unui site web intr-o pozitie de interes permanent pentru vizitatori/utilizatori este un aspect important in atingerea target-ului de audienta pe domeniul de actiune urmarit. Atunci cand site-ul tau nu este actualizat la timp sau este neoptimizat pentru utilizatori, ratezi numeroase oportunitati de a-ti creste afacerea in mediul online.

Pentru a te asigura de o buna apreciere si pozitionare, aplica urmatoarele 5 metode eficiente de optimizare a unui website:

1. Analizeaza-ti site-ul si competitia

Detinerea unui site web este o necesitate in lumea digitala de azi dar multe companii abandoneaza actualizarea informatiilor dupa lansare. Fa o scurta analiza si vezi daca informatiile despre compania ta sunt actuale si te reprezinta. De asemenea, este important sa analizezi competitia atent. Verifica cuvintele cheie folosite de tine si de site-urile concurente. Nu uita ca vizitatorii apreciaza mereu un design atractiv si un continut de calitate.

2. Verifica daca site-ul este "mobile friendly"

Azi, utilizatorii acceseaza informatiile pe internet utilizand tot mai mult dispozitivele mobile, gen tableta si mai ales smartphone. De aceea este foarte important ca site-ul tau sa poata fi redat corect pe aceste dispozitive mobile, Google penalizand paginile web care nu sunt "mobile friendly". O aplicatie web foarte utila pentru testarea compatibilitatii site-urilor cu dispozitivele mobile este oferita de Google - Test de compatibilitate cu dispozitivele mobile.

3. Asigura site-ul folosind https://

Diferenta dintre http si https in adresa site-ului web este foarte mare in ceea priveste securitatea oferita accesarii paginilor web. Implementarea unui certificat de securitate SSL pe site asigura vizitatorii ca se afla pe o pagina web unde informatiile transmise si platile efectuate sunt sigure. In plus, un site web https va ocupa o pozitie superioara la cautari fata de un site nesecurizat http.

4. Verifica viteza de incarcare a paginilor

Viteza de incarcare a paginilor web sau timpul de incarcare este un factor important in atragerea si mentinerea vizitatorilor pe site. Un site care se incarca greu va reduce timpul petrecut de utilizatori pe site iar multi renunta sa-l mai acceseze in viitor. Pentru a imbunatati viteza de incarcare a site-ului se poate activa comprimarea GZIP a fisierelor, reducerea dimensiunii fisierelor CSS, HTML si JavaScript precum si reducerea dimensiunii imaginilor utilizate in continutul paginilor web.

5. Actualizare continua si continut de calitate

Procesul de optimizare a unui site web continua dupa lansarea acestuia prin actualizarea tehnologiilor utilizate si a continutului care trebuie sa fie mereu atractiv si interesant pentru utilizatori. Este recomandat sa adaugati continut nou si original periodic, cum ar fi publicarea unui articol sau prezentarea unui produs, etc., aceasta avand un impact pozitiv pe partea de SEO. Avand mereu site-ul actualizat reflecta faptul ca sunteti activ in domeniu si la curent cu ultimele tendinte si tehnologii.

Cele 5 metode prezentate mai sus reprezinta un inceput in procesul de optimizare a unui site web. O analiza mai ampla si aplicarea altor metode si procedee adaptate tipului de site web vor mentine succesul si aprecierea companiei pe internet.

 

Alte Articole