Cum aleg un web hosting de calitate

De multe ori suntem intrebati care este recomandarea noastra pentru un serviciu bun de gazduire website. Din experienta de pana acum, am "testat" mai multe companii din acest domeniu din Romania si putem trage cateva concluzii care va pot ajuta in alegerea unui serviciu de webhosting stabil, cu cat mai putine probleme.

In primul rand nu voi da nume de firme care se ocupa de webhosting. Ca sa va faceti o idee despre firmele de la noi puteți intra pe infohost, un site care prezinta serviciile de gazduire ale principalelor companii, cu recenzii si clasamente.

Si acum o sa punctez cele mai importante aspecte de luat in vedere atunci cand alegem un serviciu de webhosting.

1. Pentru ce tip de site cautam gazduire web? In general, hosting-ul poate fi impartit in 3 mari categorii:

a) hosting share sau gazduire partajata, unde zeci sau sute de site-uri impart acelasi server, aceleasi resurse si eventual acealeasi adrese ip. Este cel mai ieftin hosting si se adreseaza site-urilor cu un numar redus de accesari si care nu necesita consum mare de resurse alocate - spatiu pe disc, procesare, memorie ram, etc. Pentru un blog sau un website de prezentare, de exemplu, care nu genereaza trafic intens si nu are nevoie de un consum mare de resurse, este ok.

b) hosting prin VPS, asigurat de un server virtual (virtual private server), bazat pe tehnologii de virtualizare,este o solutie de mijloc, economica d.p.d.v. calitate/pret, unde o mica parte din server este alocata site-ului nostru iar resursele nu mai sunt partajate cu ceilalti utilizatori - administratori web. Necesar pentru unul sau mai multe site-uri care implica accesarea frecventa și rapida a bazelor de date, cu numar mai mare de accesari / utilizatori si consum crescut de resurse alocate.

c) hosting pe un server privat, cea mai scumpa dar si cea mai avansata gazduire web, permite accesul exclusiv la un server si la toate resursele acestuia, trafic necontorizat si configurare potrivit cerintelor site-ului. Marile magazine online sau marile corporatii de exemplu, folosesc acest tip de webhosting.

2. Este foarte important serviciul de relatii cu clientii si rezolvare a problemelor. Exista firme de hosting care ofera suport tehnic online non-stop, cineva este mereu acolo cand site-ul nostru are probleme.

3. Este bine ca serverul de gazduire sa fie localizat in tara de unde vrem sa provina utilizatorii care acceseaza site-ul nostru pentru o viteza de acces cat mai mica.

4. Atentie la oferte sau pachete de genul - trafic nelimitat sau spatiu pe disc nelimitat, mai ales pe tipul de hosting share. Nu exista gazduire de calitate la preturi suspect de mici!

 

Alte Articole